четвъртък, 29 януари 2009 г.

Чомлек от заек

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 заек
  • 4 глави лук
  • 2 глави чесън
  • 1 чаша бяло вино
  • 1/2 кг арпаджик
  • 1/2 ч. ч. олио
  • 10 зърна черен пипер
  • 5-6 зърна бахар
  • 3 дафинови листа
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол на вкус

Арпаджикът се попарва, за да се изчисти по-лесно. Чесънът се измива, но не се бели (за да не се разпадне при варенето). Лукът се нарязава на едри шайби. Заекът се нарязва на порционни парчета и се запържва в силно загрято олио. При запърженото месо се налива бялото вино. Кипва, прибавя се лукът и се задушава 5-6 минути. Пресипва се в глинен гювеч и се подправя с необходимите подправки. Слагат се чесънът и арпаджикът. Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Гювечът се запечатва с тесто. Пече се в умерено загрята фурна при температура 140 градуса около 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer