Продукти:
- 1 заек
- 4 глави лук
- 2 глави чесън
- 1 чаша бяло вино
- 1/2 кг арпаджик
- 1/2 ч. ч. олио
- 10 зърна черен пипер
- 5-6 зърна бахар
- 3 дафинови листа
- 1 ч. л. червен пипер
- сол на вкус
Арпаджикът се попарва, за да се изчисти по-лесно. Чесънът се измива, но не се бели (за да не се разпадне при варенето). Лукът се нарязава на едри шайби. Заекът се нарязва на порционни парчета и се запържва в силно загрято олио. При запърженото месо се налива бялото вино. Кипва, прибавя се лукът и се задушава 5-6 минути. Пресипва се в глинен гювеч и се подправя с необходимите подправки. Слагат се чесънът и арпаджикът. Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Гювечът се запечатва с тесто. Пече се в умерено загрята фурна при температура 140 градуса около 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар