четвъртък, 29 януари 2009 г.

Сарми от марули в бульон

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1-2 марули
  • 100 г кайма
  • 200 г пилешки дроб
  • 2 стръка лук
  • 2 тиквички
  • 1 домат
  • 2-3 с. л. олио
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 кубче пилешки бульон
Листата на марулите се попарват за около 30 секунди в кипнала подсолена вода, след което се изваждат и се прехвърлят в купа с леденостудена вода. Лукът се нарязва на колелца, тиквичката и доматът – на много фини кубчета. Дробчетата се поставят в блендер и се накълцват, но не на пюре, а на малко по-едро. Лукът се запържва за около 30 секунди в силно загрятото олио. Добавят се дробчетата и доматите, разбърква се и се пържи, докато течността от доматите се изпари. Слага се каймата, овкусява се със соев сос и се пържи, докато остане на мазнина. Във всяко листо маруля се сипва от плънката и се завиват сарми. (Когато листата маруля са по-малки, се взимат по 2 листа и се поставят на кръст.) Сармите се заливат с разтворения във вода бульон (бульонът трябва да ги покрие), затискат се с чиния и се варят на умерен огън около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer