вторник, 27 януари 2009 г.

Телешки подлучен гювеч

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 1 кг. телешко
  • 4 гл. лук
  • около 50-60 гр. масло
  • 4-5 моркова, целина
  • 4-5 едри домата
  • джоджен
  • олио
  • 2-3 ск. чесън
  • 1/2 чаша червено вино
  • 1-2 зърна бахар
  • 1-2 лют.чушки
  • няколко лозови листа
  • чер.пипер
  • сол
  • чубрица
  • малко вегета
Морковите, целината, доматите, лютите чушки, магданоза и джоджена се нарязват на ситно, посоляват се, поръсват се със смляния бахар, счукания чесън, чер.пипер и се заливат с олио, разбъркват се и ги оставяш да престоят 30/40 мин. Ситно нарязаният лук се запържва с маслото и се изсипва на дъното на гювеча. Месото, нарязано на малки кубчета се запържва също в масло. Върху лука се изсипва половината от зеленчуковата смес, отгоре се нарежда месото и се покрива с останалите зеленчуци. Ястието се залива с виното и се покрива с лоз.листа, захлупва се с капак , който се замазва с тесто и се пече около час на умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer