вторник, 27 януари 2009 г.

Ориз с тиквички по китайски

От Готварския форум на бг-мамма
Продукти:
  • 50 г ориз
  • 3–5 с. л. соев сос
  • 3 с. л. олио

за зеленчуците:

  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. джинджифил
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио

Оризът се сварява във вода , след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да остане топъл.
Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в загрятото олио в голям тиган.
Тиквичката и морковите се нарязват на пръчици и се добавят в тигана. След още минута се добавят нарязаните също на пръчици зелена и червена чушка.
Оризът се запържва в прадварително загрятото олио. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се поднася със соев сос.
Получава са много красив на цвят ориз, който може да бъде самостоятелно ястие или да бъде поднесен като гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer