Продукти:
- 50 г ориз
- 3–5 с. л. соев сос
- 3 с. л. олио
за зеленчуците:
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 2 - 3 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук
- 4 с.л. олио
Оризът се сварява във вода , след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да остане топъл.
Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в загрятото олио в голям тиган.
Тиквичката и морковите се нарязват на пръчици и се добавят в тигана. След още минута се добавят нарязаните също на пръчици зелена и червена чушка.
Оризът се запържва в прадварително загрятото олио. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се поднася със соев сос.
Получава са много красив на цвят ориз, който може да бъде самостоятелно ястие или да бъде поднесен като гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар