четвъртък, 29 януари 2009 г.

Корсиканска доматена салата

Рецепта на Морена

за 4 порции
  • 6 месести домата
  • 2 средни гл. лук, нарязани на ситно
  • 4 ск. чесън, нарязани на тънки филийки
  • 3 с. л .каперси (може и без тях)
  • 3 с. л. нарязан магданоз
  • 4 с. л. зехтин
  • сол, черен пипер на вкус
  • 6 резенчета козе сирене
Доматите се нарязват на кръгчета и се подреждат в плато. Посоляват се леко.
Смесват се лукът, чесънът, каперсите, магданозът, зехтинът . Сместа се разпределя върху доматите. Поръсва се с черен пипер. Сервира се с резенчета козе сирене или фокача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer