четвъртък, 29 януари 2009 г.

Салата "Колсло"

От сайта Готварство Герогиеви

Необходими продукти (4 порции)
  • 1/2 зелка (0.75 кг) настъргана на дребно
  • 2 средни моркова, настъргани на дребно
  • 1 стрък зелен лук, накълцан на дребни ивици
  • 5 с.л. ябълков оцет
  • 1/2 ч.ч. бита сметана (цедено кисело мляко)
  • сол, бял пипер на вкус
Приготовление:
Поставете зелето, морковите и лука в голяма купа. Покрийте и оставете в хладилника докато се охлади.
Смесете оцета, солта и пипера в малка купа. Залейте салатата и омесете добре.
Прибавете сметаната и отново разбъркайте.
Покрийте и оставете в хладилника за около 30 минути.
Готовата салата се сервира оформена като топки с размер приблизително колкото топки за тенис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer