От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 2 свински бон филета
- 300 г печурки
- 200 г арпаджик
- 150-200 г бейби моркови
- 2-3 скилидки чесън
- 1 в. ч. червено сухо вино
- 4 с. л. лютеница
- 3-4 с. л. олио
- 10-15 зърна черен пипер
- 3 дафинови листа
- 2 с. л. чубрица
- сол на вкус
Филето се почиства от жилите, нарязва се на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Гъбите се нарязват на половинки, чесънът – наситно. В глинен гювеч се налива олиото и се слагат месото, гъбите, чесънът, арпаджикът, морковите и лютеницата. Прибавят се 3 дафинови листа и зърната черен пипер, поръсва се с чубрицата и се посолява на вкус. Налива се червеното вино и 1 ч. ч. вряла вода и се разбърква добре. Гювечът се захлупва и се поставя в предварително загрята до температура 250 градуса фурна. След като ястието кипне, температурата се намалява на 180 градуса. Пече се до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар