четвъртък, 29 януари 2009 г.

Задушено свинско

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 2 свински бон филета
  • 300 г печурки
  • 200 г арпаджик
  • 150-200 г бейби моркови
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 в. ч. червено сухо вино
  • 4 с. л. лютеница
  • 3-4 с. л. олио
  • 10-15 зърна черен пипер
  • 3 дафинови листа
  • 2 с. л. чубрица
  • сол на вкус
Филето се почиства от жилите, нарязва се на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Гъбите се нарязват на половинки, чесънът – наситно. В глинен гювеч се налива олиото и се слагат месото, гъбите, чесънът, арпаджикът, морковите и лютеницата. Прибавят се 3 дафинови листа и зърната черен пипер, поръсва се с чубрицата и се посолява на вкус. Налива се червеното вино и 1 ч. ч. вряла вода и се разбърква добре. Гювечът се захлупва и се поставя в предварително загрята до температура 250 градуса фурна. След като ястието кипне, температурата се намалява на 180 градуса. Пече се до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer