- 750 г телешко месо без кости
- 150 г сланина
- 1/3 ч.ч. (80 мл) растително масло
- 2-3 глави (150 г) кромид лук
- 2-3 бр. (75 г) корени от магданоз
- 1 глава (50 г) целина
- 2 бр. (100 г) моркови
- червен пипер
- черен пипер
- магданоз
- сол
- мазнина за пържене
Месото се нарязва на тънки филийки, които се начукват и се поръсват със сол, червен и черен пипер. Във всяка филийка се поставя парченце сланина. След това филийките се увиват като рулца, забождат се с клечка за зъби или се връзват с конец, овалват се в съвсем малко брашно и се изпържват до зачервяване. Нареждат се в тенджера, покриват се със смес от ситно нарязаните и задушени в растителното масло лук, моркови, целина, магданозови корени, заливат се топла вода и се варят на тих огън. След сваряването се освобождават от клечките или конците и се нарязват на кръгчета. Заливат се със соса, в който са врели и се поднасят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар