вторник, 27 януари 2009 г.

Задушено телешко с домати

От Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:
  • телешко месо от шола 750 г
  • домати 750 г (7-8 бр.)
  • сланина 50 г
  • масло 100 г (1/2 чаена чаша)
  • кромид лук 50 г (1 глава)
  • чесън 10-12 скилидки
  • червено вино 50 мл (1/2 кафена чаша)
  • черен пипер 4-5 зърна
  • червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
  • дафинов лист 1 бр.
  • сол.
Месото се пробожда на няколко места с остър нож и в разрезите се поставят парченце сланина и скилидка чесън. Посолява се и се запържва до зачервяване в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно червеният пипер, доматите нарязани на дребно, месото, 1 чаена чаша топла вода, подправките и виното. Ястието се посолява на вкус и се вари на слаб огън до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer