От Готварския форум на Бг-мамма
Продукти:
- телешко месо от шола 750 г
- домати 750 г (7-8 бр.)
- сланина 50 г
- масло 100 г (1/2 чаена чаша)
- кромид лук 50 г (1 глава)
- чесън 10-12 скилидки
- червено вино 50 мл (1/2 кафена чаша)
- черен пипер 4-5 зърна
- червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
- дафинов лист 1 бр.
- сол.
Месото се пробожда на няколко места с остър нож и в разрезите се поставят парченце сланина и скилидка чесън. Посолява се и се запържва до зачервяване в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно червеният пипер, доматите нарязани на дребно, месото, 1 чаена чаша топла вода, подправките и виното. Ястието се посолява на вкус и се вари на слаб огън до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар