- 8 средно големи патладжана
- 500 гр.телешка кайма
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка пресена лук
- ½ ч.л.смлян кимион
- зехтин
- 2 скилидки чесън
- 4 домата
- 3 стръка мащерка
- 1 дафинов лист
- няколко стръка пресен риган
- сол,черен пипер
Пригответе доматена салца:задушете обелените и нарязани на кубчета домати заедно с мащерката и даф.лист в малко зехтин за 15 мин. Посолете и подправете с черен пипер. Оставете настрана.
Смесете каймата със счуканите скилидки чесън, нарязания на ситно лук и магданоз и кимиона. Посолете и подправете с черен пипер.
Измийте патладжаните, отрежете капачета и издълбайте. Напълнете с плънката, полейте с малко зехтин и печете (без капачетата) 30 мин. на 200 градуса.
Добавете капачетата и продължете печенето още 10 мин.
На дъното на чиния за сервиране сипете 2-3 с.л. от доматената салца, върху нея сложете 2 патладжана, поръсете с пресен риган и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар