вторник, 27 януари 2009 г.

Пълнени патладжани

От Готварския Форум на БГ-мамма
  • 8 средно големи патладжана
  • 500 гр.телешка кайма
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка пресена лук
  • ½ ч.л.смлян кимион
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 4 домата
  • 3 стръка мащерка
  • 1 дафинов лист
  • няколко стръка пресен риган
  • сол,черен пипер
Приготвяне:
Пригответе доматена салца:задушете обелените и нарязани на кубчета домати заедно с мащерката и даф.лист в малко зехтин за 15 мин. Посолете и подправете с черен пипер. Оставете настрана.
Смесете каймата със счуканите скилидки чесън, нарязания на ситно лук и магданоз и кимиона. Посолете и подправете с черен пипер.
Измийте патладжаните, отрежете капачета и издълбайте. Напълнете с плънката, полейте с малко зехтин и печете (без капачетата) 30 мин. на 200 градуса.
Добавете капачетата и продължете печенето още 10 мин.
На дъното на чиния за сервиране сипете 2-3 с.л. от доматената салца, върху нея сложете 2 патладжана, поръсете с пресен риган и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer