вторник, 27 януари 2009 г.

Песто де ла Манча

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 100 гр. шунка
  • 2 средно големи патладжана или тиквички
  • 4 червени чушки
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 10 малки домата
  • магданоз
  • сол, черен пипер
  • 50 гр. зехтин
В зехтина се изпържват ситно нарязаните шунка, лук и чесън.Когато лукът се зачерви, се добавят патладжаните, нарязани на кубчета и чушките, нарязани на ивици и солта. Всичко се пържи на слаб огън 10 мин. Добавят се доматите (предварително попарени,обелени и нарязани) , магданозът и ястието се оставя на тих огън още 30 мин. Готовото песто се сервира украсено с кръгчета домати. Може да се консумира както топло, така и студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer