вторник, 27 януари 2009 г.

Крем-супа от карфиол

От Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:
  • 1 глава лук
  • 2,3 с. л. зехтин
  • 2,3 скилидки пресован чесън
  • 1/2 глава карфиол
  • 2 стръка целина или 1 ч. л. сушена
  • сол
  • 1/2 ч. л. къри
  • 1/2 ч. л. мащерка
  • 1 ч. л. босилек
  • 1 ч. л. градински чай шалвей или риган
  • чер пипер
  • 1 зеленчуково кубче - може и без него
  • вода и мускатово орехче
Леко се задушават лука и чесъна, бързо се прибавят карфиола и подправките. Прибавя се водата и кубчето, кипва се и се намаля котлона и се оставя да ври на умерена температура до сваряване на карфиола. Пюрира се част от супата, като се оставят няколко розички карфиол.
Прибавя се целината нарязана на едро и мускатовото орехче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer