вторник, 27 януари 2009 г.

Патладжан кебап

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на esy

Продукти:
  • 300 гр. кайма,
  • 4 малки патладжана,
  • 1 глава лук,
  • 3-4 печурки,
  • 3-4 скилидки чесън,
  • кимион, сол, растителна мазнина
  • за гарниране: печени чушки и домати
Приготвяне:
Лукът, гъбите и чесънът нарязваме на едро и в чопър донарязваме фино. Смесваме със смляното месо, посоляваме, подправяме и оставяме да престои известно време. Патладжана нарязваме на еднакви по големина кръгове, посоляваме и оставяме за кратко. Нанизваме на шиш резен патладжан, върху него топче с кайма и така до края. Печем по възможност на скара с дървени въглища, но поради липса при мен на такава аз пекох във фурна и стана разкошно. Около патладжаните си разположих чушки и резени с домат посолени и за 30-40 мин. имах страхотна вечеря. Патладжанът изсмуква мазнината от кюфтенцата и се овкусява и хем не е мазен, хем овкусен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer