Продукти:
- 300 гр. кайма,
- 4 малки патладжана,
- 1 глава лук,
- 3-4 печурки,
- 3-4 скилидки чесън,
- кимион, сол, растителна мазнина
- за гарниране: печени чушки и домати
Лукът, гъбите и чесънът нарязваме на едро и в чопър донарязваме фино. Смесваме със смляното месо, посоляваме, подправяме и оставяме да престои известно време. Патладжана нарязваме на еднакви по големина кръгове, посоляваме и оставяме за кратко. Нанизваме на шиш резен патладжан, върху него топче с кайма и така до края. Печем по възможност на скара с дървени въглища, но поради липса при мен на такава аз пекох във фурна и стана разкошно. Около патладжаните си разположих чушки и резени с домат посолени и за 30-40 мин. имах страхотна вечеря. Патладжанът изсмуква мазнината от кюфтенцата и се овкусява и хем не е мазен, хем овкусен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар