сряда, 28 януари 2009 г.

Печени патладжани по мексикански

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 4 патладжана
  • 1 глава лук
  • 2 зелени чушки
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. кимион
  • 4 домата
  • 1 ч. л. риган
  • 5 с. л. олио
  • магданоз
  • 100 г кашкавал
  • сол на вкус
Патладжанът се нарязва на колелца, осолява се и се оставя за около 60 минути, за да се отцеди от горчивия сок. След това парчетата се подреждат в намаслена йенска тенджера. Чушките се нарязват на малки парчета, чесънът се счуква. Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото за минута. При запържения лук се прибавят чушките и счуканият чесън. Подправя се с кимион, магданоз и риган. Поставят се нарязаните на кубчета домати. Задушава се 10 минути. Патладжаните се поръсват с кашкавал и се заливат със соса. Ястието се пече 45 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer