От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 4 патладжана
- 1 глава лук
- 2 зелени чушки
- 3 скилидки чесън
- 1 ч. л. кимион
- 4 домата
- 1 ч. л. риган
- 5 с. л. олио
- магданоз
- 100 г кашкавал
- сол на вкус
Патладжанът се нарязва на колелца, осолява се и се оставя за около 60 минути, за да се отцеди от горчивия сок. След това парчетата се подреждат в намаслена йенска тенджера. Чушките се нарязват на малки парчета, чесънът се счуква. Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото за минута. При запържения лук се прибавят чушките и счуканият чесън. Подправя се с кимион, магданоз и риган. Поставят се нарязаните на кубчета домати. Задушава се 10 минути. Патладжаните се поръсват с кашкавал и се заливат със соса. Ястието се пече 45 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар