вторник, 27 януари 2009 г.

Пиле с чеснов сос

Продукти
  • 1 бр. пиле
  • 100 гр домати
  • 100 гр лук кромид стар
  • 5-6 ск. чесън стар
  • 2 бр. лимон
  • 75 мл вино бяло

Приготвяне

1. Загрейте олиото
2. Обелете кожата на пилето и го нарежете на порции
3. Поръсете ги със сол и черен пипер
4. Изпържете порциите до зачервяване
5. Нарежете наситно лука, чесъна и доматите
6. Запържете ги 5 - 6 минути
7. Сипете виното
8. Оставете да поври до сгъстяване, като бъркате непрекъснато
9. Залейте пилето с получената смес
10. Украсете с магданоз
11. Сервирайте ястието със зелена салата и нарязаните на резенчета лимони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer