вторник, 27 януари 2009 г.

Зелена салата с тиквички

От Готварския Форум на БГ-мамма
  • 1 тиквичка
  • 1 салата, маруля
  • сокът от 1/2 лимон
  • 3-4 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • копър
  • чесън
  • четвърт краставица
  • зехтин
Тиквичката се нарязва надлъжно на нетънки филийки и се запича на тефлон от двете страни до леко покафеняване. След това се нарязва на кубчета. Салатата се нарязва в купа. Прави се винегрет от: лимона, чесъна, копъра, зехтина и краставицата (аз краставицата я рендосах на едно супер дребно ренде и ефектът беше като след пасиране, но ако нямате такова, всички продукти просто се пасират). Тиквичките се слагат при салатата, залива се всичко с винегрета и се сервира с киселото мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer