Продукти:
- 1 глава броколи (300-400 гр. )
- 250-300 гр. ориз
- 1 шепа сушени гъби шийтаке (манатарка)
- 1 глава кромид лук
- 7 с. л. олио
- 2-3 скилидки чесън
- 3-4 с. л. соев сос
- 1/4 ч. л. сух джинджифил
- 6-7 семена сечуански пипер (бял пипер)
- 2-3 капки сусамово олио
- 2-3 щипки натриев глутаминат (вегета)
- сол на вкус
Оризът се сварява в 1 1/2 л подсолена вода, а гъбите се накисват в студена вода, докато омекнат. Броколите се накъсват на розички, кочанът (ако са пресни и са с кочан) се обелва с картофобелачка и се нарязва на кубчета. Поставят се за 10 минути в студена вода, след което се изцеждат.
Тиганът се загрява, налива се олиото и се изчаква да запуши. Слага се нарязаният на едро лук и се разбърква няколко пъти, след което се добавят семената сечуански пипер, джинджифилът, броколите и изцедените гъби шийтаке.
Няма коментари:
Публикуване на коментар