вторник, 27 януари 2009 г.

Зелен / жълт фасул

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на Mim4e
  • зелен или жълт фасул (около половин кило),
  • 1 морков,
  • 1 зелена чушка,
  • пъщърнак (малко),
  • кромид лук,
  • 1-2 скилидки чесън,
  • 1 добре узрял домат и
  • магданоз
Морковът, чушката, пъщърнакът, кромидът се нарязват на ситно и се запържват или задушават леко в зехтин и вода. После се слага фасулът. Като се свари, се маха от огъня, слага се малко сол, доматът, чесън, ситно нарязан магданоз.
Разликата между зеления и жълтия фасул е, че зеленият има по-голямо съдържание на скорбяла от жълтия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer