сряда, 28 януари 2009 г.

Зелена салата с бекон и портокал

От Готварския форум на бг-мамма
  • 2 ч.чаши листа спанак, накъсан
  • 4 ч.чаши листа маруля, накъсани
  • 1 ч.чаша пресни печурки, на филийки
  • 1/2 ч.чаша нарязан на шайби червен лук
  • 1/2 ч.чаша бекон
  • лимонов сок
  • зехтин
  • сол на вкус
  • 4 – 5 парченца портокал
Запечете бекона на скара или го запържете без мазнина, в тиган, докато стане хрупкав. Смесете го с останалите продукти в купа за салата. Овкусете салатата на вкус. Украсете с портокала.
Портокалът се слага само за украса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer