сряда, 28 януари 2009 г.

Скумрия в чесново масло

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 3 скумрии
  • черен пипер и сол на вкус

за масления сос:

  • 100 г краве масло
  • 60 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън (ситно нарязан)
  • 1 с. л. лимонов сок
  • магданоз
  • сол и черен пипер на вкус 

Рибата се почиства, нарязва се на котлети и се овкусява. Разпределя се в гювечета.
Маслото се разтопява и се смесва със зехтин. Вътре за 20 секунди се запържва чесънът
Налива се лимоновият сок, добавя се нарязан магданоз, поръсва се със сол и пипер. 
Рибните филета се поливат със соса. Гювечетата се пекат 20 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer