От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 3 скумрии
- черен пипер и сол на вкус
за масления сос:
- 100 г краве масло
- 60 мл зехтин
- 2 скилидки чесън (ситно нарязан)
- 1 с. л. лимонов сок
- магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Рибата се почиства, нарязва се на котлети и се овкусява. Разпределя се в гювечета.
Маслото се разтопява и се смесва със зехтин. Вътре за 20 секунди се запържва чесънът
Налива се лимоновият сок, добавя се нарязан магданоз, поръсва се със сол и пипер.
Рибните филета се поливат със соса. Гювечетата се пекат 20 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар