сряда, 28 януари 2009 г.

Чеснови картофки

Рецепта на lst
Продукти:
  • 1кг.картофи
  • 3 ск. чесън
  • краве масло
  • готварска сметана течна
  • сол
Приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на шайби с дебелина 3 мм, (в роботите има подходяща приставка, или на ренде). Нарязаните картофи се поставят в купа с ледено студена вода да постоят 5 мин. и се нареждат в/у памучна кърпа да се отцедят (защо се прави това не разбрах). Дъното на тавичката се помазва с кравето масло и 1 смачкана скилита чесън и започваме да редим картофените шайби, като м/у всеки ред слагаме смачкан чесън и завършваме с картифи.На няколко места слагаме парченца краве масло и заливаме с подсолената течна сметана, която трябва да е до средата на картофите.Печем до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer