Продукти:
- 600 г филе от бяло месо
- 1 буркан кисели краставички
- 3 моркова
- 1 глава лук
- дафинов лист
- 1 пакет черен пипер на зърна
- 4 пакетчета желатин
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се слага в тенджера. Морковите се почистват, лукът се обелва и се слагат при месото. Наливат се 1 1/2 л вода, добавят се 1 дафинов лист и зърната черен пипер и месото се сварява. След това бульонът се прецежда, месото се отделя, а морковите се нарязват на кубчета. Желатинът се разтваря в 400 мл вода и щом поеме течността, се разтопява на водна баня. След това желатинът се смесва с 800 мл от горещия бульон. Киселите краставички се нарязват на кубчета и се разпределят в подходящи купички. Върху тях се сипват морковите. Накрая се добавя свареното пилешко месо. Продуктите се заливат с разтворения в бульона желатин. Предястието се охлажда в хладилник за около 30 минути и е готово за сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар