сряда, 11 февруари 2009 г.

Печени градински зеленчуци

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 1 ч. моркови, на пръчици
  • 2 ч. картофи, обелени, разрязани на четири и после на едносантиметрови резени
  • 1 пакет замразен зелен фасул
  • 2 тиквички, на кубчета по 1,5 см.
  • 1/4 ч. масло
  • 3 с. л. пресен магданоз
  • морска сол
  • чер пипер
Фурната се загрява до 180 градуса. Всички зеленчуци се слагат в огнеупорна тенджера с капак. Отгоре сепоръсват с парчета масло, с магданоз, с подправки, сол и пипер. Пече се затворено 35-40 минути или докато омекнат зеленчуците. По желание може да се прибави масло и да се сервира със салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer