неделя, 8 февруари 2009 г.

Крем сос от гъби

От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
  • 4 с. л. масло
  • 1 арпаджик, ситно нарязан
  • 500 г. гъби
  • 2 с. л. брашно
  • 2 кубчета зеленчуков бульон
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • морска сол, чеснова сол
В тиган се разтопяват 2 сл масло. Прибавят се арпаджикът и гъбите, пържат се, докато омекнат и отделят тъмнокафяв сос. Гъбите се изваждат с решетеста лъжица. Сосът се сипва в чаша и се оставя натрани. В същия тиган се слагат още 2 сл масло. Прибавя се брашно и се разбърква с тел. Добавя се гъбеният сос, продължава да се бие, докато сосът се сгъсти. Бавно и при непрекъснато бъркане се сипва водата, после се прибавят кубчетата бульон, сметаната, солта. Сега в соса могат да се сложат гъбите или да се сервират отделно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer