вторник, 17 март 2009 г.

Зелен фасул (Магадаскар)

Рецепта на Ками
  • 1 кг. зелен фасул
  • 1 чаша олио или зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 3 големи домата
  • връзка целина
  • 1 връзка магданоз
  • сол,черен пипер
Сгорещете в тиган 1 чаша олио или зехтин и запържете 1 нарязана на колелца глава лук и 1 нарязана на ситно зелена чушка. Прибавете 3 големи домата, обелени и нарязани на дребно, 1 връзка целина, нарязана на дребно, 1 връзка магданоз, нарязана на ситно, сол, черен пипер. Варете соса 20 минути.
Сложете в тенджера да заври 1/2 литър вода с малко сол. Пуснете 1 кг. зелен фасул, нарязан на тънки ивици. Като поомекне фасулът, прибавете готовият сос. Оставете ястието да ври още 1/2 час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer