От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 600г говеждо филе
- 1 стрък магданоз с корените
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 2-3 чушки
- 1 люта чушка
- 2 стръка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици сос “Чили”
- по 2 супени лъжици оцет и соев сос
- 4 супени лъжици олио
- сол
Нарежете лука на едро. Залейте месото с 1 литър вода, прибавете лука и посолете. Варете на бавен огън 90 минути. Почистете чушките и морковите и ги нарежете на тънки ивички. Смачкайте чесъна, а магданоза накълцайте на ситно, заедно с корените. Нарежете месото на късчета и го смесете със зеленчуците. Към олиото прибавете оцета и сосовете, разбъркайте ги добре. С получената марината залейте салатата. Сложете я на студено за 1 час и след това сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар