четвъртък, 29 януари 2009 г.

Патладжани по пармски

От Готварския форум на Бг-мамма

Патладжаните се нарязват на ленти и се пържат или пекат (по желание) .
Ако се пържат, трябва да се оставят върху хартия за да се изцедят от мазнината.
Приготвя се доматен сос като този за спагети: запържва се скилидка чесън с малко зехтин, добавя се доматен сос и босилек и се оставя да къкри, докато поизври водата.
После в тавичка се реди ред патладжани, залива се с доматен сос и се ръси обилно с настърган пармезан или кашкавал, пак ред патладжани, доматен сос и пармезан- кашкавал - и така докато не свършат продуктите.
Сервира се полуистинала или направо студена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer