четвъртък, 29 януари 2009 г.

Медальони

От Готварския форум на Бг-мамма

Нарязват се патладжаните на колелца, дебели около 1 см. , посоляват се, отцеждат се от горчивия сок. Подреждат се в намазана тава и се запичат в предварително загрята фурна по 5 мин. от всяка страна (обръщат се).
После има два варианта:

Вариант първи
Върху всяко кръгче патладжан се слага резен сирене и после лъжичка доматен сос (класически, с чесън, риган, босилек) и отново се запичат.

Вариант втори
Върху всяко кръгче патладжан се слага кръгче суров домат (може да е белен) , и отгоре настъргано или натрошено сирене, върху него съвсем малка бучица масло, черен пипер, магданоз и отново се връщат за кратко във фурната.
Тези медальони, както всички постни манджи, са много вкусни и студени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer