Необходими продукти за 1 порция:
- 1 средно голям патладжан
- 60 гр. цедено кисело мляко
- 4 сварени жълтъка
- копър
- зелен чесън (може и стар)
- бял пипер
Патладжанът се нарязва на филийки по дължина. Осолява се и се оставя 15 мин, за да изтече горчивият му сок. След това филийките се измиват и се подсушават със салфетка. Пържи се в загрята мазнина до златистокафяв цвят. Отцежда се и се оставя да изстине.
Плънката се приготвя по следния начин:
Жълтъците се стриват с вилица и се разбъркват с цеденото кисело мляко, подправят се с белия пипер, копъра и дивия чесън. От готовата плънка се слага по 1 ч.л. на всяка филийка и се завива на руло.
Декорира се с маслини и с маруля.
Няма коментари:
Публикуване на коментар