четвъртък, 29 януари 2009 г.

Схторац

От Готварския форум на Бг-мамма

Необходими продукти за 1 порция:
  • 1 средно голям патладжан
За плънката:
  • 60 гр. цедено кисело мляко
  • 4 сварени жълтъка
  • копър
  • зелен чесън (може и стар)
  • бял пипер
Начин на приготовление:
Патладжанът се нарязва на филийки по дължина. Осолява се и се оставя 15 мин, за да изтече горчивият му сок. След това филийките се измиват и се подсушават със салфетка. Пържи се в загрята мазнина до златистокафяв цвят. Отцежда се и се оставя да изстине.

Плънката се приготвя по следния начин:
Жълтъците се стриват с вилица и се разбъркват с цеденото кисело мляко, подправят се с белия пипер, копъра и дивия чесън. От готовата плънка се слага по 1 ч.л. на всяка филийка и се завива на руло.
Декорира се с маслини и с маруля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer