вторник, 27 януари 2009 г.

Свинско по македонски

  • 500 гр. свинско месо (бут)
  • 100 гр. лук
  • 400 гр. чушки печени белени
  • 250 гр. гъби
  • 60 гр. моркови
  • 1 с.л. растително масло
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се измива и нарязва на кубчета. Запържва се в растителното масло до побеляване.
Морковите, гъбите и лукът се нарязва на ситно и се добавят към месото, поръсва се с червен пипер, долива се една чаена чаша вода и се задушава до полуомекване на месото.
Печените чушки се нарязват на пръстени и се добавят към сместа.
Ястието се посолява и се задушава 10-тина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer