- 250 г печурки
- 1 ч. ч. фиде
- 10 листа пресен джоджен
- 3 стръка пресен лук
- 1 корен джинджифил (50 г)
- 2-3 с. л. олио
- 2 с. л. соев сос
- 1/2 ч. л. сол
1. Джодженът се поставя в студена вода, вари се 2 минути и се оставя да престои.
2. Гъбите се почистват и се нарязват наедро, лукът и джинджифилът – наситно. Слагат се в тенджера и се заливат със 700 мл студена вода. Поръсват се със сол и се варят 30-40 минути. След това се ароматизират със соевия сос.
3. Течността, в която е престоял джодженът, се прецежда и заедно с фидето и олиото се добавя към гъбите. Когато фидето е готово, се поръсва с наситнените пера пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар