сряда, 28 януари 2009 г.

Гъбена супа с джинджифил

Рецепта на Иван Звездев

  • 250 г печурки
  • 1 ч. ч. фиде
  • 10 листа пресен джоджен
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 корен джинджифил (50 г)
  • 2-3 с. л. олио
  • 2 с. л. соев сос
  • 1/2 ч. л. сол

1. Джодженът се поставя в студена вода, вари се 2 минути и се оставя да престои.
2. Гъбите се почистват и се нарязват наедро, лукът и джинджифилът – наситно. Слагат се в тенджера и се заливат със 700 мл студена вода. Поръсват се със сол и се варят 30-40 минути. След това се ароматизират със соевия сос.
3. Течността, в която е престоял джодженът, се прецежда и заедно с фидето и олиото се добавя към гъбите. Когато фидето е готово, се поръсва с наситнените пера пресен лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer