четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пълнени домати

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 3 патладжана
  • 8 домата
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 глави лук
  • няколко скилидки чесън
  • 4 яйца
  • магданоз, черен пипер, сол
Патладжаните се изпичат във фурната, след което се намачкват или се скълцват на ситно.
На доматите се отрязват капачетата и се издълбават с малка лъжичка. В сгорещеният зехтин се изпържват ситно нарязаният лук, нарязаната вътрешност на доматите, чесъна и патладжаните. Посолява се и се подправя с черния пипер и магданоза. Когато се охлади се добавят и разбитите яйца. С тази смес се пълнят доматите, поръсват се със зехтин и се изпичат в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer