От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 заек (1,5 кг)
- 3–4 с. л. зехтин
- 2 глави лук
- 1 зелена чушка
- 1 шепа зелени маслини
- 1 кубче пилешки бульон
- сокът от 1/2 лимон
- 1 ч. л. куркума
- 1 ч. л. червен пипер
- 1/2 ч. л. кимион
- 1/2 ч. л. смлян джинджифил
- 1 щипка канела
Заекът се нарязва на порции, подправя се със сол и пипер и се запържва в сгорещения зехтин, докато парчетата променят цвета си. В същата мазнина за 1–2 минути се запържва едро нарязаният лук, добавя се нарязаната на ивички чушка и останалите продукти и се овкусява с подправките. Налива се 1 ч. ч. вода и се слага запърженото заешко месо. Ястието се прехвърля в глинен гювеч и се пече около 2 часа при температура 160 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар