четвъртък, 29 януари 2009 г.

Марокански заек

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 заек (1,5 кг)
  • 3–4 с. л. зехтин
  • 2 глави лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 шепа зелени маслини
  • 1 кубче пилешки бульон
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1 ч. л. куркума
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/2 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. смлян джинджифил
  • 1 щипка канела

Заекът се нарязва на порции, подправя се със сол и пипер и се запържва в сгорещения зехтин, докато парчетата променят цвета си. В същата мазнина за 1–2 минути се запържва едро нарязаният лук, добавя се нарязаната на ивички чушка и останалите продукти и се овкусява с подправките. Налива се 1 ч. ч. вода и се слага запърженото заешко месо. Ястието се прехвърля в глинен гювеч и се пече около 2 часа при температура 160 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer