Продукти:
- 1 заек
- 1 свинско було
- 250 г стерилизирани домати
- 200 г стерилизирани гъби
- 5-6 глави кромид лук
- 3-4 чушки
- 1 морков
- 50 г краве масло
- 250 мл бяло вино
- 6-7 скилидки чесън
- 10 зърна черен пипер
- 2 с. л. доматено пюре
- 1-2 люти чушки
- 1 връзка магданоз
- 5-6 стръка целина
- 3-4 зърна бахар
- 2 дафинови листа
- 1 ч. л. Сол
Всички продукти (без заека и булото) се режат наедро и се разбъркват със ситно нарязаните целина и магданоз и останалите подправки. Пресипва се в тава и се разпределя равномерно. Булото се разстила на плота. В него се поставя целият заек и се завива. Слага се в тавата върху зеленчуците и се пече около час и половина при температура от 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар