четвъртък, 29 януари 2009 г.

Задушен заек по болярски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 заек
  • 1 свинско було
  • 250 г стерилизирани домати
  • 200 г стерилизирани гъби
  • 5-6 глави кромид лук
  • 3-4 чушки
  • 1 морков
  • 50 г краве масло
  • 250 мл бяло вино
  • 6-7 скилидки чесън
  • 10 зърна черен пипер
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 1-2 люти чушки
  • 1 връзка магданоз
  • 5-6 стръка целина
  • 3-4 зърна бахар
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч. л. Сол

Всички продукти (без заека и булото) се режат наедро и се разбъркват със ситно нарязаните целина и магданоз и останалите подправки. Пресипва се в тава и се разпределя равномерно. Булото се разстила на плота. В него се поставя целият заек и се завива. Слага се в тавата върху зеленчуците и се пече около час и половина при температура от 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer