От Готварската книга на БГ-маммаПродукти:
за соса:
- 2 моркова
- 2 стръка целина
- 1 глава лук
- 1 ч. ч. олио
- 1 ч. ч. оцет
- 1 ч. ч. бульон
- 2 дафинови листа
- зърна черен пипер
- 1 ч. л. Сол
Пилето се сварява с ароматни корени за супа в подсолена вода. Изважда се и след като изстине, се почиства от кожата и костите. Мeсото се нарязва на малки парчета или се накъсва. В олиото за 3 минути се запържват лукът, нарязан на шайби, морковите (на тънки ивички) и целината. Заливат се с оцета и прецедения бульон от пилето. Прибавят се подправките. Вари се 15 минути. Пилешкото месо се поставя в горещия сос и се оставя да изстине напълно.Сосът е подходящ и за печено пиле.
Няма коментари:
Публикуване на коментар