четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пиле "Ескабече"

От Готварската книга на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 пиле
  • корени за супа

за соса:

  • 2 моркова
  • 2 стръка целина
  • 1 глава лук
  • 1 ч. ч. олио
  • 1 ч. ч. оцет
  • 1 ч. ч. бульон
  • 2 дафинови листа
  • зърна черен пипер
  • 1 ч. л. Сол
Пилето се сварява с ароматни корени за супа в подсолена вода. Изважда се и след като изстине, се почиства от кожата и костите. Мeсото се нарязва на малки парчета или се накъсва. В олиото за 3 минути се запържват лукът, нарязан на шайби, морковите (на тънки ивички) и целината. Заливат се с оцета и прецедения бульон от пилето. Прибавят се подправките. Вари се 15 минути. Пилешкото месо се поставя в горещия сос и се оставя да изстине напълно.Сосът е подходящ и за печено пиле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer