- 1/2 ч. чаша ситно нарязана обелена краставица
- 1/2 ч. чаша настъргани моркови
- 2 с. л. ситно нарязан лук
- 1/2 ч. л. бял пипер
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. накълцан магданоз
- 4 малки пъстърви-около 250 гр. всяка
- 1 буркан маринован пачи крак
- 1 с. л. зехтин
- 1 с. л. балсамов оцет
- сол, черен пипер
- 1 връзка ситно нарязан копър
- 4 скилидки счукан чесън
В малка тенджерка с разтопено масло се задушават краставицата, морковите, лука и пипера около 6 мин. при непрекъснато разбъркване. Когато омескнат се прибавя магданоза.
Рибите се поставят в леко намаслена тавичка. Всяка от тях се пълни с 1/4 от горната смес. Пекат се около 20 мин.
Готовите пъстърви се поднасят с гарнитура от мариновани гъби пачи крак, добре изцедени и смесени със зехтина, балсамовия оцет, солта, черния пипер, копъра и чесъна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар