четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пълнена пъстърва с гарнитура от пачи крак

Продукти:
  • 1/2 ч. чаша ситно нарязана обелена краставица
  • 1/2 ч. чаша настъргани моркови
  • 2 с. л. ситно нарязан лук
  • 1/2 ч. л. бял пипер
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. накълцан магданоз
  • 4 малки пъстърви-около 250 гр. всяка
  • 1 буркан маринован пачи крак
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • сол, черен пипер
  • 1 връзка ситно нарязан копър
  • 4 скилидки счукан чесън
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка с разтопено масло се задушават краставицата, морковите, лука и пипера около 6 мин. при непрекъснато разбъркване. Когато омескнат се прибавя магданоза.
Рибите се поставят в леко намаслена тавичка. Всяка от тях се пълни с 1/4 от горната смес. Пекат се около 20 мин.
Готовите пъстърви се поднасят с гарнитура от мариновани гъби пачи крак, добре изцедени и смесени със зехтина, балсамовия оцет, солта, черния пипер, копъра и чесъна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer