вторник, 27 януари 2009 г.

Солен кейк с тиквички

От Готварския Форум на БГ-мамма
  • 8 средно големи тиквички
  • 1 голям домат
  • 1 скилидка чесън
  • 8 яйца
  • 4 с.л. зехтин
  • сол, черен пипер

Приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина 1 см. Обелете скилидката чесън, домата също.
Загрейте зехтина в тиган и сложете в него тиквичките. Посолете, подправете с черен пипер, пържете 3 мин. на силен огън, след това намалете котлона и продължите да пържите още 10 мин.
Включете фурната на 240 градуса.
Нарежете домата на малки кубчета и прибавете към тиквичките. Прибавете счуканата скилидка чесън и накрая разбитите яйца. Посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте и отдръпнете от огъня.
Прехвърлете сместта в намазана с мазнина форма за кейк (до 2/3 от обема й). Поставете формата в съд с топла вода,сложете във фурната и печете 25 мин. на водна баня.
След като кейкът изстине, освободете внимателно от формата и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer