- 8 средно големи тиквички
- 1 голям домат
- 1 скилидка чесън
- 8 яйца
- 4 с.л. зехтин
- сол, черен пипер
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина 1 см. Обелете скилидката чесън, домата също.
Загрейте зехтина в тиган и сложете в него тиквичките. Посолете, подправете с черен пипер, пържете 3 мин. на силен огън, след това намалете котлона и продължите да пържите още 10 мин.
Включете фурната на 240 градуса.
Нарежете домата на малки кубчета и прибавете към тиквичките. Прибавете счуканата скилидка чесън и накрая разбитите яйца. Посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте и отдръпнете от огъня.
Прехвърлете сместта в намазана с мазнина форма за кейк (до 2/3 от обема й). Поставете формата в съд с топла вода,сложете във фурната и печете 25 мин. на водна баня.
След като кейкът изстине, освободете внимателно от формата и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар