От Готварския форум на Бг-мамма
Сваряват се 250-500гр. гъби, за предпочитане е сърнела, манатарка, печурка .Предварително се измиват с брашно.
На тиган се приготвя ориза. Задушава се с 5 супени лъжици зехтин, лук, чесън, риган, щипка сол, 1/2 л. вода, според вкуса може да се сложи бял пипер.
Трябва да се внимава да не се превари или слепне. Около 40 мин. са му достатъчни.
Сварените гъби се пасират, и с така получения сос се заливат оризовите топки. Сервира се леко охладено, с четвърт парче лимон, стръкче магданоз.
четвъртък, 29 януари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар