- 5 пържоли ( аз изпозвах 3 вратни-за мъжовете и 2 котлетни за мен)
- кисели краставички (4-5 броя)
- морков (1-2 броя)
- гъби ( около 300-400 грама)
- бяло вино ( 2 водни чаши)
- лук ( 1-2 по-големи глави)
- олио
- подправки за месото
В тавичка се нареждат овкусените пържоли по ваш вкус.
Аз лично им сложих по - стандартни подправки - сол, чубрица, чимен, черен пипер и малко шарена сол.
Върху всяка пържолка нарязани на шайбички - краставичка и морков.
После гъбките и лук нарязан на шайби.
Отгоре капвате малко олио.
Сипвате виното и покривате хубаво с алуминиево фолио.
Печете докато всичко хубаво се задуши докато почти остане само на мазнина.
Отвивате от фолиото и запичате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар