четвъртък, 29 януари 2009 г.

Постен зеленчуков деликатес

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 4 патладжана
  • 1 кг. чушки
  • 1 купичка доматен сос
  • магданоз, олио, сол
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 1 час. След това се изпържват в олиото и се поставят на домакинска хартия да попие излишната мазнина.
Чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета.
В тавичка се нареждат патладжаните, върху тях чушките. Доматеният сос се посолява и с него се заливат зеленчуците и се поръсват със ситно нарязан магданоз.
Ястието се запича във фурната и се поднася топло със сирене или кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer