четвъртък, 29 януари 2009 г.

Зеленчуци с чеснов сос

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 3 средно големи моркова
  • 2-3 домата
  • 2-3 патладжана
  • 3-4 скилидки чесън
  • половин връзка магданоз
  • 100 гр. сметана
  • олио, хрян, сол
Морковите се сваряват в подсолена вода. Нарязаните на колелца патладжани се изпържват, след което се намачкват хубаво или се смилат. Смесват се с настръганите сварени моркови. Добавят се нарязаните на ситно домати и всичко се разбърква.
В отделен съд се разбиват добре сметаната, млякото, чесъна, хряна и солта. С този сос се заливат зеленчуците и се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer