четвъртък, 29 януари 2009 г.

Патладжани с плънка от гъби и ориз

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 2-3 патладжана, които са издълбани и отцедени от горчивия сок
  • 1 бурканче гъбки (може и пресни ок 150 гр.)
  • ориз около 1 купичка, според тавата и големината на патладжаните
  • копър
  • черен пипер
  • 1-2 главички лук
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
Запържва се лука, след това се прибавя и издълбаното от патладжаните, нарязано на ситно. После гъбите и ориза. Позапържва се, прибавя се топла вода около 1 чаша. Оставя се да къкри на котлона, докато омекне ориза, прибавят се подправките. С тази смес се пълнят патладжаните, а остатъкът се разпределя в тавичката. Долива се малко топла вода и се слага във фурната. Ястието се пече около 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer