четвъртък, 29 януари 2009 г.

Броколи "Пела"

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:

  • 1 пакет броколи
  • 1-2 моркова
  • сметана
за соса:

  • 1/3-1/2 пакетче масло (50-60 грама)
  • 2 с.л. брашно
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
Приготвяне:
Сваряват се съвсем леко един пакет броколи и 1-2 моркова, броколите са на розички, морковите на кубчета. Правя не много гъст бешамелов сос с около 1/3-1/2 пакетче масло, т.е. около 50-60 грама, 2 с.л. брашно, джоджен (гьозум) се запържват леко в маслото при постоянно бъркане, бърка се до желаната гъстота, пак повтаряте, трябва да е по-рядко от обичайния бешамелов сос. Добавя се сол и малко черен пипер. Броколите и морковите се изсипват в подмазана с масло малка тавичка, заливат се с бешамеловия сос и леко се запичат. Вадят се, поръсват се със сметана и се запичат още малко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer