Продукти:
- 1 пакет броколи
- 1-2 моркова
- сметана
- 1/3-1/2 пакетче масло (50-60 грама)
- 2 с.л. брашно
- сол
- черен пипер
- джоджен
Сваряват се съвсем леко един пакет броколи и 1-2 моркова, броколите са на розички, морковите на кубчета. Правя не много гъст бешамелов сос с около 1/3-1/2 пакетче масло, т.е. около 50-60 грама, 2 с.л. брашно, джоджен (гьозум) се запържват леко в маслото при постоянно бъркане, бърка се до желаната гъстота, пак повтаряте, трябва да е по-рядко от обичайния бешамелов сос. Добавя се сол и малко черен пипер. Броколите и морковите се изсипват в подмазана с масло малка тавичка, заливат се с бешамеловия сос и леко се запичат. Вадят се, поръсват се със сметана и се запичат още малко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар