Продукти:
- 500 г обезкостена свинска плешка
- 1 буркан кисели краставички
- 100 г глава целина
- 2 моркова
- 4-5 с. л. олио
- 2 с. л. доматено пюре
- 1 ч. л. сушен магданоз (4-5 клонки пресен)
- 1 ч. л. чубрица
- 1 ч. л. червен пипер
- сол на вкус
Месото се нарязва на хапки. Запържва се в предварително загрятата мазнина, като първите 2-3 минути се пържи под капак, без да се разбърква. След това се разбърква и след 10 минути се изважда. Целината се нарязва на кубчета, морковите – на кръгчета. Запържват се за 1 минута в мазнината на месото, след което отново се поставя месото. Поръсва се с червен пипер. Налива се гореща вода, така че да покрие зеленчуците. Посолява се, къкри 30-40 минути под капак. 15 минути след като месото е започнало да се задушава, се налива разтвореното в топла вода доматено пюре. Добавят се нарязаните на ивички краставички. Ароматизира се с чубрицата и магданоза, долива се малко гореща вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар