вторник, 27 януари 2009 г.

Зелен фасул яхния

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на Кюбит
  • 1 кг пресен зелен фасул
  • 1 глава лук
  • 1 малък картоф
  • 1 малък морков
  • 1/2кг домати (купувам големи, за да ги беля по-лесно, обикновено са 3-4 домата)
  • магданоз, сол, лют червен пипер, зехтин
Задушава се лука в зехтина, после се добавя зеления фасул, картофа и моркова. Последните нарязани на ситно. Също и сол и лют червен пипер на вкус. Задушавам зеленчуците с възможно най-малко вода. Ако се налага - доливам топла. За около 20-30 минути са готови. През това време беля и режа доматите на ситно (не ги пасирам, защото не предпочитам, но е опция) и магданоза. След като яденето поизстине, добавям магданоза и доматите.
Понякога го правя без картоф и морков и при сервиране му мяткам по една лъжица кисело мляко отгоре.
Вариации всякакви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer