вторник, 27 януари 2009 г.

Плескавица със спанак

От Готварския форум на Бг-мамма

  • 1 кг. кайма
  • 200-300 гр. шунка, бекон или някакъв предпочитан колбас
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 сварен морков
  • 5-6 розички сварени броколи
  • 10 кубчета замразен спанак
  • 1 сварена тиквичка (може и без нея)

Каймата се подправя черен и червен пипер, чубрица, сушен или пресен магданоз и други подправки по ваш вкус. Не се слагат яйца и хляб!
Сварените зеленчуци се нарязват на малки кубчета, зеленият лук на ситно. Прибавят се към каймата. Шунката също се нарязва на ситно и се слага в сместа.
В намаслена тавичка се разстила каймата, заглажда се с ръце. В нея се набождат кубчетата спанак-така, че да е равномерно разпределен и да изглежда добре. Спанака се слага замразен и много добре поема от аромата на каймата и зеленчуците.
Като гарнитура вървят сварени и овкусени със соев сос броколи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer