вторник, 27 януари 2009 г.

Пица с пресен лук и тиквички

От Готварския Форум на БГ-мамма

За тестото:
  • 2 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. морска сол
  • около 300 г хладка вода
За плънката:
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 2 тиквички, нарязани на кръгчета
  • босилек, копър или друга подправка на вкус
  • черен пипер
В купа се смесват брашното и солта. Прави се кладенче и се слага водата. Бърка се с дървена лъжица, докато се оформи топка. Меси се около 5 мин., докато се получи гладко тесто, което не лепне. Разделя се на четири, увива се във фолио и се оставя да почине 20 мин.

Плънката се приготвя, като зехтинът се загрява и в него се слагат нарязаните лук и чесън. Разбъркват се 1-2 мин. и се добавят тиквичките и подправките. След като се разбъркват 2-3 мин., се подправя с черния пипер.

Тестото се разточва тънко, покрива се с плънката и се пече за 10 мин. във фурна загрята до 240°С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer