вторник, 27 януари 2009 г.

Зеленчуци по китайски

Продукти:
  • 1 тиквичка
  • 2-3 моркови
  • 1 картоф
  • 500 гр. гъби
  • 1 патладжан
  • 1 глава червен лук
  • 1 глава чесън
  • бульон
  • зехтин
Зеленчуците се нарязват на лентички.
В дълбок тиган с малко зехтин се запържват леко, колкото да омекнат, картофа и патладжана. Изваждат се в чиния. В същата мазнина се запържват гъбите, лука и чесъна. След това се прибавят морковите и тиквичките. Като се запържи всичко това, отново слагате в тигана картофите и патладжата, наливате малко вода и натрошавате бульона.
Похлупвате с капак и разбъквате от време на време да не загорят зеленцучите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer