вторник, 27 януари 2009 г.

Пълнено пиле с лимон печено на фурна

От Готварския Форум на БГ-мамма
  • едно по едричко пиле,
  • ситно нарязан магданоз,
  • 7-8 пасирани скилидки чесън,
  • масло,
  • червен пипер, черен пипер, сол,
  • лимон с кората нарязан на колелца.
Пилето се измива добре и отцежда. Натриваме го отвън и отвътре с пасирания чесън, червен пипер и сол. Оставяме на хладно да престои поне 1 ч. Нарязваме лимона на колелца и го слагаме в самото пиле. Поставяме в тава и стопяваме маслото. По време на печенето поливаме пилето с маслото. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и махаме парчетата лимон. Така приготвеното пиле има приятен аромат и е подходящо за бърза консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer