сряда, 28 януари 2009 г.

Картофена супа с тиквички и сметана

Рецепта на мартеа
Продукти за 6 порции:
за супата:
  • 6-7 средно големи картофа
  • 2 тиквички
  • 1 голям морков
  • 1 глава лук
  • 1 печена червена чушка
  • сол
  • копър
  • щипка червен пипер
  • 1 с.л. масло
за соса:
  • 200 гр сметана
  • 4-5 скилидки чесън
  • няколко стръка копър
Приготвяне: Морковът и лукът се настъргват на едро. Задушават се в маслото с малко вода. Добавят се тиквичките, нарязани на дребни кубчета. Когато се задушат добре, добавя се и чушката, нарязана на дребно. Долива се гореща вода. Добавят се картофите, нарязани като за мусака. Накрая, когато картофите са сварени добре, се добавя разтвореният в малко вода червен пипер. Поръсва се със ситно нарязания копър.Отделно се разбива сметаната с малко сол, пресования чесън и ситно нарязания копър.Супата се сервира гореща, гарнирана с 1-2 лъжици от сметановия сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer