Рецепта на мартеаПродукти за 6 порции:
за супата:
- 6-7 средно големи картофа
- 2 тиквички
- 1 голям морков
- 1 глава лук
- 1 печена червена чушка
- сол
- копър
- щипка червен пипер
- 1 с.л. масло
за соса:
- 200 гр сметана
- 4-5 скилидки чесън
- няколко стръка копър
Приготвяне: Морковът и лукът се настъргват на едро. Задушават се в маслото с малко вода. Добавят се тиквичките, нарязани на дребни кубчета. Когато се задушат добре, добавя се и чушката, нарязана на дребно. Долива се гореща вода. Добавят се картофите, нарязани като за мусака. Накрая, когато картофите са сварени добре, се добавя разтвореният в малко вода червен пипер. Поръсва се със ситно нарязания копър.Отделно се разбива сметаната с малко сол, пресования чесън и ситно нарязания копър.Супата се сервира гореща, гарнирана с 1-2 лъжици от сметановия сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар